Verkorte Opleiding Allround Eventmanagement

 

Ben je op zoek naar een korte maar complete opleiding eventmanagement? Een opleiding die enerzijds álle praktische aspecten die bij het organiseren van evenementen komen kijken uitgebreid behandelt? Maar ben je ook op zoek naar een frisse blik op het vak, inspiratie en vernieuwende inzichten?  

De Verkorte Opleiding Allround Eventmanagement biedt je tal van tips, tools, checklists, handige formats, voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk én concrete middelen om tot vernieuwende concepten en creativiteit te komen.  

De Verkorte Opleiding Eventmanagement is een zorgvuldig samengestelde combinatie van de hieronder vermelde 4 modules.  

Elk van deze modules is ook als losse training te boeken, zodat je afhankelijk van leerbehoefte, tijdsplanning en budget je keuze kunt maken.

Elk van de 4 modules staat dan ook bij ‘trainingen’ op deze site nog uitvoeriger omschreven.  

De modules zijn: 

Module 1: Effectief Eventmanagement (2 dagen & studieboek)

Een tweedaags programma waarbij de organisatie van een event van A tot Z aan bod komt. Van het voorbereiden van het event tot in detail, het maken van een waterdichte begroting en een overzichtelijk draaiboek tot het inzetten van 'triggerende’ sprekers, verrassend entertainment, trendy culinaire verzorging en stijlvolle, eigentijdse inrichting. Met veel tips, tools, checklists en planningsformats. Een stevige houvast! Zie ook de uitgebreide omschrijving van deze module.

Module 2: Meeting Design (1 dag & studieboek)

Deze module leert je het Event Canvas Model in te zetten; een raamwerk om je aanpak aan op te hangen en een content neer te zetten die de deelnemers echt bereikt en ‘raakt’. Deze dag gaat over het écht binnenkomen bij de doelgroep. Diepgang toevoegen die de relevantie voor de eventgast verhoogt. Zie ook de uitgebreide omschrijving op deze site.

Module 3: Techniek? Help! (1 dag)

Wat zijn de beste inhoudelijke en budgettaire audiovisuele keuzes voor jouw event? Hoe kun je offertes leren uitvragen, 'lezen' en vergelijken? Wat zijn de laatste technische tools? Deze module slaat een brug tussen eventmanager en techniek, voor en tijdens het event. Voorkom verrassingen en krijg grip op techniek! Kijk hier naar de uitgebreide omschrijving van deze module.

Module 4: Creatieve Eventconcepten (2 dagen)

Deze module leert je het creatieve proces bewust vorm te geven en een succesvolle creatieve sessie op te zetten en leiden. Je leert nieuwe technieken om creativiteit op te wekken. Om deze vervolgens in te zetten om tot een vernieuwend eventconcept te komen. Wat maakt een ervaring voor de gast betekenisvol, hoe zet je storytelling in en kom je tot een titel en rode draad die in alle onderdelen van het event wordt verweven?

Lees hier de uitgebreide omschrijving van deze module.

Individueel consult

Na afloop van de 6 daagse opleiding krijg je nog een individueel consult van ca. 1 uur met trainer/adviseur Lenny Klaassen (tevens auteur van het HBO studieboek Effectief Eventmanagement). Dit adviesgesprek wordt in overleg ingepland tussen 1 en 6 maanden na je opleiding, afhankelijk van je wens hierin. Tijdens dit gesprek kunnen aanvullende of voor u op dat moment eventspecifieke vragen extra aandacht krijgen.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die evenementen organiseert of gaat organiseren en hiervoor over meer vak- en marktkennis wil beschikken, zoals Eventcoördinatoren, Eventmanagers en Marketing- en/of Communicatiemedewerkers.

Kosten

De kosten voor de Verkorte Opleiding Eventmanagement bedragen € 3.450 excl. BTW

Deze kosten zijn inclusief:

 • 6 moduledagen
 • HBO studieboek ‘Effectief Eventmanagement'
 • Handboek 'Meeting Design'
 • Naslagwerk/manual per module
 • Diverse handige formats op USB
 • Alle maaltijden en drankjes
 • 2 overnachtingen (module 1 en 4) (niet verplicht*)
 • Inspirerend nieuw netwerk van vakgenoten
 • Certificaat Allround Eventmanager
 • Individueel 'consult' na afloop van de opleiding!

ad *: kosten zonder logies € 3.450 excl. BTW.  

Coronavirus:

Het is op dit moment nog onduidelijk aan welke maatregelen we te zijner tijd voor een veilige uitvoering van de trainingen dienen te voldoen, zoals de 1,5 meter regel en hygiënemaatregelen. Vanzelfsprekend kun je ervan op aan dat wij deze voor de realisatie van de training volledig zullen naleven. 

Data en locaties  

Najaar 2020

 • 24/25 september (Dordrecht)
 • 6 oktober (Veldhoven)
 • 28 oktober (Veldhoven)
 • 25/26 november (Utrecht) 

Data in het najaar en voorjaar mogen uiteraard ook naar wens worden gecombineerd.

Dat kan door dit bij je inschrijving in het vak “bijzonderheden” je voorkeur te vermelden.

 

 

 

CONTACTFORMULIER