Training/module Meeting Design (1 dag)

 

“Meeting Design is not about getting attendees to the right location. It’s about getting in their minds."

Bewust nadenken over de opzet en content van een prikkelend zakelijk event is een vak apart. Dat je kunt leren! Deze training/cursus gaat over het écht binnenkomen bij de doelgroep. Ze raken en in beweging krijgen. Ontwerpen van events, beredeneerd vanuit de inhoudelijke programmering.

Aan de hand van een case ga je op structurele wijze aan de slag met het invullen van een Event Canvas (eventontwerpmodel). Hiermee leer je een event te ontwerpen én ontstaat er direct draagvlak voor dit ontwerp. Deze eendaagse training biedt een raamwerk om je aanpak aan op te hangen; voor bijeenkomsten doen wat ‘industrial designers’ voor producten doen.

Wat gebeurt er 'tussen de oren' van event bezoekers tijdens een meeting? En hoe kun je dat onzichtbare en onuitgesproken proces positief beïnvloeden?

Een training vol tools, handvatten, modellen en technieken die helpen om de boodschap écht over te brengen.   

Opzet en doel van de training

Tijdens deze interactieve eendaagse training leer je:

 • De noodzaak van van meeting design. Achtergrond vanuit meerdere invalshoeken: didactiek, psychologie, groepsdynamica en omgevingsfactoren.
 • Het doorlopen van het ontwerpen van content aan de hand van het Meeting Design Canvas.
 • Hoe je de opdracht helder krijgt met meetbare doelen bij je (interne) opdrachtgever.
 • Met welke beïnvloeders je rekening moet houden (stakeholders, maar ook locatie, techniek, type spreker).
 • Meer impact en meer rendement te behalen omdat de opzet van je event is afgestemd op de gestelde doelen, met meer diepgang.
 • De eventdeelnemers bewegen tot het enige dat telt: het ondernemen van actie in hun vakgebied rondom hetgeen ze geleerd hebben op het event.
 • De kans op magie te vergroten!

 Voor wie?

Organisatoren die mee willen denken over de opzet van het event of hierin willen groeien.  

Trainingsdata en locatie

Deze training/module vindt plaats op:

 • Woensdag 17 april 2024 (locatie Youmeet, Utrecht)
 • Woensdag 2 oktober 2024 (locatie Youmeet, Utrecht)

Kosten

De kosten bedragen € 495 excl. BTW incl.:

 • Een handig naslagwerk/trainingsmanual
 • Het Handboek Event Design
 • Drankjes en lunch tijdens de training
 • Inspirerend nieuw netwerk van vakgenoten   

 

Inschrijfformulier - training meeting design

 

 

Referenties

Kansspelautoriteit: het Event Canvas Model is een super tool om het creatieproces vorm te geven. 

Ministerie van Defensie: We hebben als eventorganisatoren vaak de neiging veel te snel de praktijk in de schieten en laten enorme kansen op een beter resultaat liggen besef ik nu. 

Rabobank: Een methode om de diverse belangen van alle stakeholders naar rato mee te nemen in de keuzes rondom de programmering.

Erasmus MC: Een inspirerende dag met nieuwe inzichten om een event écht vanuit een doordacht strategie te ontwerpen rekening houdend met alle stakeholders. Maar ook om draagvlak te creëren, anderen te betrekken bij de totstandkoming van een doeltreffend concept.  

Provincie Gelderland: Zéér praktisch. Meteen toe te passen in je werk. Zet je logistieke pet even af. Een prachtige tool om collega’s en opdrachtgevers mee te krijgen in verandering.  

VIVAT: We willen toch allemaal dat onze gasten een 9+ ervaring hebben bij een event. Maar hoe doe je dat? Hoe ga je op een strategischer niveau in gesprek met o.a. de opdrachtgever over jouw event concept. Tijdens de module meeting design leer je op een leuke en interactieve manier tools te gebruiken die jouw event nog beter kunnen maken. Voor mij een absolute 9+ ervaring!

Atrium Innovations: Veel waardevolle nieuwe informatie op een fijne interactieve manier gebracht. 

Stichting FunX: Erg leuke en actieve cursus met praktische tools en modellen om meteen toe te passen. Ik heb veel energie gekregen om strategisch na te denken en impactvolle events te gaan organiseren.

 

Bekijk alle referenties