Training/module Pre EventEngagement (1 dag)


Je hebt een geweldig programma, de perfecte locatie en je weet wie je wilt uitnodigen voor je event. De vraag is alleen … hoe benader je jouw gasten zodat ze zich direct aanmelden? En hoe kun je ervoor zorgen dat het event als voordat het werkelijk plaatsvindt gaat leven, je (potentiële) deelnemers aan je bindt en vooraf al met elkaar in contact brengt? Welke middelen zet je hiervoor op welk moment in? Tijdens de training Pre EventEngagement komen diverse online tools aan bod die je kunt inzetten om tot een effectief voortraject te komen en is er ruim aandacht voor uitnodigend schrijven.

Welke schrijfstijl is prikkelend, informerend én activerend? Hoe schrijf je prettig leesbare zinnen? En hoe schrijf je de lezer eigenlijk aan? Kortom: hoe schrijf je een uitnodigende tekst zodat jouw potentiële gast net zo enthousiast wordt als jij dat bent?

Je leert niet alleen welke stijl de juiste is. Je leert ook hoe je het schrijven aanpakt zodat je niet onnodige veel tijd eraan besteedt en meer aan het deleten bent dan werkelijk aan het schrijven. En natuurlijk staan we stil bij de juiste structuur van je tekst, of dit nou een korte tekst op een kaart is of een uitnodigingsbrief.  

Programma

Het communicatieplan:

 • Omgaan met AVG (wie mag je uitnodigen en omgaan met gegevens)
 • Opzetten van een website en online registratieformulier
 • Het uitnodigingstraject, opzetten van mailingen en bevestigingen
 • Inzetten van online (netwerk) tools (waaronder een eventapp)
 • Inzetten van Social Media rondom je event

Uitnodigend schrijven:

 • Hoe breng ik creativiteit aan in mijn uitnodiging?
 • Hoe pak ik de aandacht van de lezer en houd ik die vast?
 • Hoe spreek ik mijn lezer aan?
 • Hoe breng ik structuur aan in mijn tekst?
 • Welke woordkeus en zinsbouw hebben de voorkeur?

Vooraf ontvang je een intakeformulier. Dit vul je in en samen met twee ‘eigen’ zakelijke teksten stuur je dit terug. Deze teksten mogen uitnodigingen zijn, maar dat hoeft niet. Je krijgt persoonlijke feedback op jouw tekst. Misschien ga je wel naar huis met de basis voor jouw uitnodiging. Dit programma wordt ingevuld door een combinatie van trainers; allen specialisten op het betreffende onderdeel.  

Voor wie?

Deze training is voor organisatoren die de essentie van een effectief voortraject inzien en dit op alle vlakken optimaal willen optuigen.  

Kosten 

De kosten voor de training bedragen € 495 p.p. excl. BTW, incl. lunch, drankjes en handig naslagwerk.

Data en locaties

Voorjaar 2024:

 • Donderdag 24 oktober 2024 (locatie Youmeet, Utrecht)

Inschrijfformulier - Training Positionering als Event Expert


Mijn gegevens
Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
Privacy
Door dit formulier te versturen geeft u ons toestemming voor het gebruik van de ingevulde gegevens voor het doel waarvoor deze in dit formulier worden gevraagd. U heeft natuurlijk het recht uw toestemming weer in te trekken.
Om spam tegen te gaan gebruiken we reCAPTCHA. De Google privacyvoorwaarden en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Referenties


Tilburg University: Geweldige training! Ik heb veel goede tips gekregen. Erg goed programma, afwisselend en inspirerend. Alle 3 de gastsprekers positief motiverend.

Provincie Gelderland: Enorm boeiende dag. Afwisselend, praktisch en toepasbaar. Handvatten om een boost te geven aan een beter voortraject en krachtigere teksten.

Rabobank: Doet je realiseren dat we nog veel en veel meer uit het voortraject kunnen en moeten halen om events succesvol te kunnen maken.

Unilever: Zeer mooi gevarieerd programma met aandacht voor alle aspecten rondom het voortraject. Valt nog veel te winnen.